Općina Dobrinj, otok Krk, Hrvatska
 

Vodstvo udruge dobilo povjerenje i novi četverogodišnji mandat

 
Vezani sadržaj
 
 
 
Objavljeno: 17. ožujka 2015. / Autor teksta i fotografija:Marino TurčićDana 13. ožujka 2015.g. održana je redovna godišnja i izborna Skupština Društva za športsku rekreaciju Čižići, neprofitne udruge osnovane koncem 2011.g. sa sjedištem u Čižićima. Sjednici su, pored članova udruge, nazočili gosti predstavnici Općine Dobrinj i Mjesnog odbora Čižići.

Podnoseći Godišnje izvješće o radu Društva i Izvršnog odbora udruge, te izvješće o financijskom poslovanju Društva u 2014.godini, Marino Turčić, predsjednik udruge, istaknuo je da se u Društvu za športsku rekreaciju Čižići redovito okuplja 50-ak članova različitih interesa, raznih dobnih skupina, sa raznih strana svijeta (Slovenija, Švicarska, Slavonija, Zagreb, Rijeka), sa zajedničkom željom za zdravim načinom života tijekom njihova života i boravka u Čižićima, utemeljenim na sportskoj rekreaciji. Kroz organizaciju zajedničkih sportskih aktivnosti osigurano je ugodno druženje članova na jogu i oko joga, za šahovskom tablom ili sa kartama u rukama na staroj pučkoj štirni, u plivanju ili trčanju ulicama Čižića, u organiziranju ljetne fešte u lučici, pa čak i u ekološkim i humanitarnim akcijama. Udruga organizira slobodno vrijeme djece i uspješno provodi njihovu edukaciju s ciljem da postanu budući uspješni sportaši - balači, kroz treninge Škole balanja, kroz organizaciju juniorskog pojedinačnog turnira u balanju i kroz organizirane posjete najmlađih članova udruge dostupnim sportskim kompleksima u bližoj okolici (bazeni Kantrida i nogometni stadion na Kantridi).
 
Skupština Društva za športsku rekreaciju Čižići jednoglasno je prihvatila podnesena izvješća za prethodnu godinu, Program rada i Financijski plan za 2015.g., novi Statut, usklađen sa novim Zakonom o udrugama,  izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine, te donijela potrebnu odluku o imenovanju likvidatora udruge.

U nastavku rada održana je Izborna Skupština na kojoj su izabrana tijela udruge devet mjeseci prije isteka njihova četverogodišnjeg mandata, sa ciljem da se izbjegnu nepotrebni troškovi sazivanja još jedne Skupštine prije isteka ove kalendarske godine. Nakon što je podneseno izvješće za prethodno četverogodišnje mandatno razdoblje, u proceduri izbora propisanoj Pravilnikom o radu Skupštine, dosadašnji predsjednik, dopredsjednik, članovi izvršnog odbora i tajnik dobili su jednoglasno povjerenje nazočnih za vođenje udruge u idućem četverogodišnjem mandatu.

Načelnik Općine Dobrinj g. Neven Komadina u svom je obraćanju članovima Skupštine iznio komplimente na račun bogatog sadržaja rada udruge s obzirom na činjenicu da se radi o relativno mladoj neprofitnoj organizaciji. Pohvalivši vođenje poslova udruge, osobito usklađenost sa zakonskim propisima po čemu, prema njegovim riječima, ova udruga može poslužiti kao ogledni primjer ostalim udrugama, transparentno je najavio neophodnu potporu i svim budućim aktivnostima udruge, naravno u okvirima općinskim proračunom planiranog iznosa.

 
 
 
 
Web kamere Općine Dobrinj
Live pogled na Dobrinj, Šilo i Klimno
 
 
Povijest
Saznajte više o povijesti naše općine
Gospodarstvo
Gospodarstvo na području Općine Dobrinj
Turizam
Glavna turistička odredišta
Naselja u Općini
Informacije o naseljima
Škola i vrtić
Nova škola u Dobrinju i vrtić u Polju
Udruge
O udrugama iz Dobrinjštine
Manifestacije
Crkvena slavlja, pučke i ribarske fešte
Istaknute ličnosti
Ivan Crnčić, Josip Pepi Uravić...
Muzeji
Sakralna i etnografska muzejska zbirka
Video
Video klipovi Dobrinja, Šila i uvale Soline
Foto galerija
Fotografije, wallpaperi, screensaveri...
 
 
 
Bookmark and Share
 
         
         
KONTAKTI
 
 
OPĆI PODACI O OPĆINI
   

Općina Dobrinj
Dobrinj 103, 51514 Dobrinj

e-mail: opcina-dobrinj@ri.t-com.hr
tel.: +385 051/848-344;848-307
fax.: +385 051/848-141
web: www.opcina-dobrinj.hr, www.dobrinj.hr

 
 
Katastarska površina: 55,05 km2
Broj stalnih stanovnika: 2.023
Broj kućanstava: 891

Stambene jedinice: 4.422
Stanovi za stalno stanovanje: 1564
Naselja: Općinu Dobrinj čine 20 naselja

 
 
TD Komun d.o.o.
www.komun.hr
 
TZO Dobrinj
www.tzo-dobrinj.hr