Općina Dobrinj, otok Krk, Hrvatska
 

Održan 15. pojedinačni klupski otvoreni turnir u balanju slobodnim stilom

 
Vezani sadržaj
 
 
 

Objavljeno: 16. kolovoza 2018.

Velikim finalom dan uoči blagdana Velike Gospe završen je tradicionalni, 15. po redu, pojedinačni otvoreni turnir u balanju slobodnim stilom Boćarskog kluba Čižići, a u organizaciji Društva za športsku rekreaciju Čižići.
Ove je godine turnir okupio 10 igrača u juniorskoj konkurenciji i 16 igrača u seniorskoj konkurenciji, koji su žestoko odmjeravali svoje snage i vještine tijekom petnaestak dana kolovoza.

 
 
 

Pobjednik juniorskog turnira postao je Mario Braut (rođen 2005.g.), koji je u finalu prezentirao izvrsnu igru i pobijedio drugoplasiranog Ivana Sršića (2004.), te prvi put osvojio naslov pobjednika juniorskog turnira. Pobjedniku je pripao veliki prijelazni pehar, nešto manji pehar u trajno vlasništvo i zlatna medalja, drugoplasiranom srebrna, a brončane medalje svim ostalim učesnicima juniorskog turnira, ujedno i polaznicima završene 7. generacije Škole balanja slobodnim stilom Čižići 2018. Generalni je zaključak prisutne publike da se uočava silan napredak kod svih juniora i da su svi zaslužili velike pohvale za prikazanu igru.

Među seniorima naslov pobjednika, prijelazni pehar i zlatna medalja pripali su Marinu Turčiću nakon njegove pobjede nad drugoplasiranim Zdravkom Sršićem u uzbudljivoj finalnoj utakmici pred oko 70-ak navijača. Bio je to njihov šesti međusobni susret od 15 ukupno odigranih finala, u kojem je dosad u međusobnim susretima bio uspješniji Zdravko Sršić. Ukupno gledano bila je to borba dva najnagrađivanija igrača u 15-godišnjoj povijesti ovog turnira, na prijelaznom peharu pet puta su ugravirana imena Marina Turčića i Zdravka Sršića, te po jednom Branko Turčić, Mirko Kolmanič, Josip Purić Pipe, Davor Feretić i Mladen Zujić. Ovogodišnjom pobjedom Marino Turčić ima ukupno osvojenih 5 zlatnih, 6 srebrnih medalja i dvije pobjede u izbijanju balina, a Zdravko Sršić 5 zlatnih, 2 srebrne i 2 brončane medalje, te tri pobjede u izbijanju balina.
U borbi za treće mjesto u derbi susretu dvaju Rasopašnjara Ivan Šamanić je pobijedio ovogodišnjeg debitanta Danijela Variolu i na taj način osvojio brončanu medalju.

Tradicionalno se održalo takmičenje u "bližanju u krug" u kojem je ove godine najbolji bio veteran Zdravko Sušanj, pobjedom u drugoj seriji nad puno mlađim Markom Sršićem, te takmičenje u "izbijanju balina" koje je osvojio junior Ivan Sršić, pobijedivši u šestoj seriji Vjekoslava Padavića.

Društvo za športsku rekreaciju Čižići
Marino Turčić, predsjednik udruge

 
 
 
 
Web kamere Općine Dobrinj
Live pogled na Dobrinj, Šilo i Klimno
 
 
Povijest
Saznajte više o povijesti naše općine
Gospodarstvo
Gospodarstvo na području Općine Dobrinj
Turizam
Glavna turistička odredišta
Naselja u Općini
Informacije o naseljima
Škola i vrtić
Nova škola u Dobrinju i vrtić u Polju
Udruge
O udrugama iz Dobrinjštine
Manifestacije
Crkvena slavlja, pučke i ribarske fešte
Istaknute ličnosti
Ivan Crnčić, Josip Pepi Uravić...
Muzeji
Sakralna i etnografska muzejska zbirka
Video
Video klipovi Dobrinja, Šila i uvale Soline
Foto galerija
Fotografije, wallpaperi, screensaveri...
 
 
 
Bookmark and Share
 
         
         
KONTAKTI
 
 
OPĆI PODACI O OPĆINI
   

Općina Dobrinj
Dobrinj 103, 51514 Dobrinj

e-mail: opcina-dobrinj@ri.t-com.hr
tel.: +385 051/848-344;848-307
fax.: +385 051/848-141
web: www.opcina-dobrinj.hr, www.dobrinj.hr

 
 
Katastarska površina: 55,05 km2
Broj stalnih stanovnika: 2.023
Broj kućanstava: 891

Stambene jedinice: 4.422
Stanovi za stalno stanovanje: 1564
Naselja: Općinu Dobrinj čine 20 naselja

 
 
TD Komun d.o.o.
www.komun.hr
 
TZO Dobrinj
www.tzo-dobrinj.hr