Općina Dobrinj, otok Krk, Hrvatska
 

Velika nagrada Čižića

 
Vezani sadržaj
 
 
 

Objavljeno: 27. kolovoza 2018.

U petak dana 24.08.2018. na Kartodromu BURA na Križišću s početkom u 18,00 sati startala je još jedna nova veličanstvena sportska manifestacija u organizaciji Društva za športsku rekreaciju Čižići.
Ovaj put bila je riječ o prvoj Velikoj nagradi Grand Prix Čižića, karting utrci u kojoj je sudjelovalo 15 natjecatelja na način da su vožene kvalifikacije u tri grupe po pet vozača, od kojih se petorica najboljih (Mateo Turčić, Marko Sršić, Marko Turčić, Mario Braut i Sven Jurgec) plasirala u finalnu utrku.
Oko karting staze BURA na Križišću okupio se impozantan broj gledalaca (više nego za neke naše prvoligaške nogometne utakmice!) vjerojatno i zato jer se ulaznica za ovu velebnu sportsku poslasticu nije naplaćivala.
Iako se Velika nagrada Čižića organizirala prvenstveno radi djece članova udruge, rado su primljene startne prijave i svih ostalih članova koji se još uvijek osjećaju kao djeca i koji su sudjelovanjem u ovoj utrci vjerojatno dodatno narasli od doživljenog adrenalina.
Start u utrci nije bio dozvoljen jedino članovima udruge rođenim prije 1933.g. jer unatoč svim našim pokušajima dogovora sa nadležnim ministrom, nije mogla biti osigurana nazočnost Hitne službe na Kartodromu Bura.
Učinili smo dakle baš sve da vidimo da li se negdje u Čižićima skriva neki novi mali/veliki Hamilton, Vettel ili Raikkonen?
Po završetku karting-utrke, a sa zadovoljstvom moramo u ime organizatora konstatirati da je sve prošlo bez većih incidenata, uslijedila je dodjela velikog prigodnog trofeja osvajaču prve Velike nagrade Čižića 2018., mladom kartingašu Svenu Jurgecu uz nezaobilazni Coca Cola-šampanjac u kojem su u općem oduševljenju pobjednika okupani svi nazočni mehaničari, maserke, glasnogovornici, suci, direktori, hostese i ostalo prateće osoblje, slaveći ovu nezaboravnu pobjedu.
Na povratku u Čižiće ekipa je svratila u Kraljevicu gdje je bila predviđena nužna okrijepa za karting-vozače i njihove najbliže asistente u Pizzeriji Petrus.
Ova grandiozna manifestacija, unatoč najavljenom i prijetećem pogoršanju vremenskih prilika, ipak nije otkazana (vrlo hrabro od strane organizatora!) već je u potpunosti uspjela i na lica svih nazočnih sudionika izvukla zadovoljne osmjehe, a upravo to i jest pravi smisao postojanja i djelovanja neprofitnih udruga, zar ne?!
Da li je ovo možda početak tradicije jednog novog projekta u programu rada naše neprofitne udruge, znati će se uskoro. Naime, ako ove jeseni ne krene više godina obećavana nam izgradnja novog joga i sportskog centra - pokrenut ćemo inicijativu da se u Čižićima na lokaciji Na vrh dolčić, kao državni strateški investicijski projekt, pokrene izgradnja najsuvremenije piste za utrke bolida F 1 koja bi u kalendaru natjecanja bila predviđena već u listopadu 2019. godine pod nazivom Velika nagrada Čižića, odmah iza Velike nagrade Bahreina, a uoči Velike nagrade Malezije.

Organizator VN GP Čižića: Društvo za športsku rekreaciju Čižići
Glavni sudac VN GP Čižića: Marijan Vukas, Kartodrom BURA Šmrika/Križišće
Direktor VN GP Čižića: Marino Turčić

 
 
 

Pobjednik juniorskog turnira postao je Mario Braut (rođen 2005.g.), koji je u finalu prezentirao izvrsnu igru i pobijedio drugoplasiranog Ivana Sršića (2004.), te prvi put osvojio naslov pobjednika juniorskog turnira. Pobjedniku je pripao veliki prijelazni pehar, nešto manji pehar u trajno vlasništvo i zlatna medalja, drugoplasiranom srebrna, a brončane medalje svim ostalim učesnicima juniorskog turnira, ujedno i polaznicima završene 7. generacije Škole balanja slobodnim stilom Čižići 2018. Generalni je zaključak prisutne publike da se uočava silan napredak kod svih juniora i da su svi zaslužili velike pohvale za prikazanu igru.

Među seniorima naslov pobjednika, prijelazni pehar i zlatna medalja pripali su Marinu Turčiću nakon njegove pobjede nad drugoplasiranim Zdravkom Sršićem u uzbudljivoj finalnoj utakmici pred oko 70-ak navijača. Bio je to njihov šesti međusobni susret od 15 ukupno odigranih finala, u kojem je dosad u međusobnim susretima bio uspješniji Zdravko Sršić. Ukupno gledano bila je to borba dva najnagrađivanija igrača u 15-godišnjoj povijesti ovog turnira, na prijelaznom peharu pet puta su ugravirana imena Marina Turčića i Zdravka Sršića, te po jednom Branko Turčić, Mirko Kolmanič, Josip Purić Pipe, Davor Feretić i Mladen Zujić. Ovogodišnjom pobjedom Marino Turčić ima ukupno osvojenih 5 zlatnih, 6 srebrnih medalja i dvije pobjede u izbijanju balina, a Zdravko Sršić 5 zlatnih, 2 srebrne i 2 brončane medalje, te tri pobjede u izbijanju balina.
U borbi za treće mjesto u derbi susretu dvaju Rasopašnjara Ivan Šamanić je pobijedio ovogodišnjeg debitanta Danijela Variolu i na taj način osvojio brončanu medalju.

Tradicionalno se održalo takmičenje u "bližanju u krug" u kojem je ove godine najbolji bio veteran Zdravko Sušanj, pobjedom u drugoj seriji nad puno mlađim Markom Sršićem, te takmičenje u "izbijanju balina" koje je osvojio junior Ivan Sršić, pobijedivši u šestoj seriji Vjekoslava Padavića.

Društvo za športsku rekreaciju Čižići
Marino Turčić, predsjednik udruge

 
 
 
 
Web kamere Općine Dobrinj
Live pogled na Dobrinj, Šilo i Klimno
 
 
Povijest
Saznajte više o povijesti naše općine
Gospodarstvo
Gospodarstvo na području Općine Dobrinj
Turizam
Glavna turistička odredišta
Naselja u Općini
Informacije o naseljima
Škola i vrtić
Nova škola u Dobrinju i vrtić u Polju
Udruge
O udrugama iz Dobrinjštine
Manifestacije
Crkvena slavlja, pučke i ribarske fešte
Istaknute ličnosti
Ivan Crnčić, Josip Pepi Uravić...
Muzeji
Sakralna i etnografska muzejska zbirka
Video
Video klipovi Dobrinja, Šila i uvale Soline
Foto galerija
Fotografije, wallpaperi, screensaveri...
 
 
 
Bookmark and Share
 
         
         
KONTAKTI
 
 
OPĆI PODACI O OPĆINI
   

Općina Dobrinj
Dobrinj 103, 51514 Dobrinj

e-mail: opcina-dobrinj@ri.t-com.hr
tel.: +385 051/848-344;848-307
fax.: +385 051/848-141
web: www.opcina-dobrinj.hr, www.dobrinj.hr

 
 
Katastarska površina: 55,05 km2
Broj stalnih stanovnika: 2.023
Broj kućanstava: 891

Stambene jedinice: 4.422
Stanovi za stalno stanovanje: 1564
Naselja: Općinu Dobrinj čine 20 naselja

 
 
TD Komun d.o.o.
www.komun.hr
 
TZO Dobrinj
www.tzo-dobrinj.hr