Općina Dobrinj, otok Krk, Hrvatska
 

Malonogometni turnir Općine Dobrinj 2019 - Gabonjin

 
Vezani sadržaj
 
 
 

Objavljeno: 27. kolovoza 2019. / Tekst: Davor Feretić

Malonogometni turnir Općine Dobrinj i ove godine održao se na igralištu u Gabonjinu 23. i 24. kolovoza 2019. godine u organizaciji malonogometne ekipe Gabonjin, uz pokroviteljstvo Općine Dobrinj.
Moram naglasiti da je turnir obilježila i obljetnica 20 godina neprestanog odigravanja turnira. Naime, prvi službeni turnir Općine Dobrinj organiziran je pod vodstvom Ivice Barbalića 1999. godine na travnatom igralištu na Melinama, gdje se je i odigravao sljedećih pet godina. Kako su se počela graditi igrališta po općini u mjestima Klimno, Šilo, Gabonjin i Kras, tako se je i turnir svake godine odigravao na drugom igralištu. Kako bi obilježili ovu obljetnicu u finalnoj večeri odigrala se i revijalna utakmica između „Legendi“ Općine Dobrinj. U prvoj ekipi „Legendi“ bili su: Nikola Grdinić (C),  Željko Španjić, Ivan Pole, Ivo Živković, Marinko Pavačić i Ratko Turčić. Za drugu ekipu „Legendi“ kandidirali su: Anton Šamanić (C), Dario Božić, Boris Pavačić, Zvonko Radivoj i Pavao Šoštarić. Sudac ove utakmice je bio, kao i nekada Neven Komadina. Navedeni igrači, a i brojni drugi bili su zapravo i igrači na prvom turniru 1999. godine na Melinama, te su nam u revijalnoj utakmici prikazali dobru igru. U uzbudljivoj utakmici rezultatom 3:2 pobjedila je ekipa Nikole Grdinića. Pljesak mnogobrojne publike kao zahvala za sve prikazano i učinjeno do sada, ispratio je naše „Legende“ Općine Dobrinj s igrališta na zasluženu okrijepu. 
Turnir se je odigrao u vrlo dobroj atmosferi u dva dana. Ove godine sudjelovalo je 8 ekipa sa područja Općine Dobrinj, a to su: Šilo, bistro "Macao", konoba "Mala Sten", Rasopasno, Gabonjin, Kras, TIM Gradnja Sv. Vid i ŠRD Čižići. Po prvi puta na ovom turniru nastupila je ekipa ŠRD Čižići, kao najmlađa ekipa, te nakon dvije godine pauziranja i ekipa Krasa vratila među malonogometaše i zabilježila vrlo dobar nastup. Prva faza turnira odigrala se razigravanjem u dvije skupine, te prve dvije ekipe iz svake skupine plasirale su se u polufinale. Prvo polufinale odigrale su ekipe Šila i bistro „Macao“ gdje je ekipa Šila pobjedila rezultatom 5:1. Drugu polufinalnu utakmicu odigrale su ekipe TIM Gradnja Sv. Vid i konoba „Mala Sten“ gdje je pobjedila ekipa konoba „Mala Sten“ rezultatom 3:1. Nakon polufinalnih utakmica odigrala se već gore spomenuta revijalna utakmica „Legendi“ Općine Dobrinj, te nakon toga su usljedile utakmice za 3. mjesto i finale. U utakmici za 3. mjesto borile su se ekipe TIM Gradnja Sv. Vid i bistro „Macao“ te rezultatom 5:2 bolja je bila ekipa TIM Gradnja Sv. Vid. U finalnoj utakmici nastupile su ekipe Šilo i ekipa konoba „Mala Sten“ gdje je ekipa konoba „Mala Sten“ rezultatom 5:0 osvojila ovogodišnji, jubilarni 20-i malonogometni turnir Općine Dobrinj.

 
 

Nakon odigranih utakmica uslijedilo je proglašenje pobjednika, te su dodjeljena priznanja. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dominik Dorčić  (konoba „Mala Sten“), za najboljeg strijelca Toni Radoslović (TIM Gradnja Sv.Vid) i za najboljeg golmana Bruno Jerčenović (konoba „Mala Sten“). Ove godine dodjelila se i nagrada za „naj mladog igrača“ ovog turnira, a nagrada je otišla u ruke najmlađem igraču i članu ekipe TIM Gradnja Sv. Vid Lovru Brabaliću, koji je i postigao pogodak u utakmici za 3. mjesto. Priznanje za dugogodišnji rad u funkciji zapisničarke na malonogometnim turnirima Općine Dobrinj dodjeljeno je i Sari Pavačić, a priznanje je dodjelio načelnik Neven Komadina. Navedene nagrade i priznanja su dodjelili Anka Feretić - član MO Gabonjin, Dalibor Gržetić - član odbora za sport Općine Dobrinj i Neven Komadina načelnik Općine Dobrinj.
Po završetku natjecateljskog dijela malonogometnog turnira, održano je druženje za sve posjetitelje i sudionike turnira, uz domjenak do kasno u noć. Sve pohvale ekipi Gabonjin koji su i ove godine uspješno organizirali jubilarni 20-i malonogometni turnir Općine Dobrinj. Hvala publici koja je u velikom broju bodrila ekipe kroz ova dva dana, te vidimo se i dogodine u još većem broju.

 
 
 
 
Web kamere Općine Dobrinj
Live pogled na Dobrinj, Šilo i Klimno
 
 
Povijest
Saznajte više o povijesti naše općine
Gospodarstvo
Gospodarstvo na području Općine Dobrinj
Turizam
Glavna turistička odredišta
Naselja u Općini
Informacije o naseljima
Škola i vrtić
Nova škola u Dobrinju i vrtić u Polju
Udruge
O udrugama iz Dobrinjštine
Manifestacije
Crkvena slavlja, pučke i ribarske fešte
Istaknute ličnosti
Ivan Crnčić, Josip Pepi Uravić...
Muzeji
Sakralna i etnografska muzejska zbirka
Video
Video klipovi Dobrinja, Šila i uvale Soline
Foto galerija
Fotografije, wallpaperi, screensaveri...
 
 
 
Bookmark and Share
 
         
         
KONTAKTI
 
 
OPĆI PODACI O OPĆINI
   

Općina Dobrinj
Dobrinj 103, 51514 Dobrinj

e-mail: opcina-dobrinj@ri.t-com.hr
tel.: +385 051/848-344;848-307
fax.: +385 051/848-141
web: www.opcina-dobrinj.hr, www.dobrinj.hr

 
 
Katastarska površina: 55,05 km2
Broj stalnih stanovnika: 2.023
Broj kućanstava: 891

Stambene jedinice: 4.422
Stanovi za stalno stanovanje: 1564
Naselja: Općinu Dobrinj čine 20 naselja

 
 
TD Komun d.o.o.
www.komun.hr
 
TZO Dobrinj
www.tzo-dobrinj.hr