Općina Dobrinj, otok Krk, Hrvatska
 

Senzacija u Čižićima

 
Vezani sadržaj
 
 
 

Objavljeno: 3. rujna 2018.

U subotu 01.09.2018. održan je u Čižićima tradicionalni četrnaesti po redu „Međunarodni turnir u balanju slobodnim stilom Čižići – ljeto 2018“.
Kako ne bi bilo sve uhodano i uobičajeno, pozvani gosti iz Celja su par dana prije otkazali svoj dolazak. Time je izgubljen status „međunarodnog“ iako je zadržan u imenu turnira i kao takav, nalazi se na ovogodišnjim trofejima, peharima i medaljama.
Organizatori su riješili problem na način da su uputili naknadnu pozivnicu juniorskoj ekipi Društva za športsku rekreaciju Čižići koju je sastavio i vodio Ivan Pole, dugogodišnji voditelj „Škole balanja slobodnim stilom“ koja u Čižićima, u okviru ove neprofitne udruge, djeluje već sedam godina.
I tako su se u rano subotnje jutro nakon kišne noći na starom jogu u Čižićima okupile ekipe Kumpanije iz Gabonjina, Krasa II iz Krasa, Rasopasne, domaća seniorska ekipa iz Čižića i „dječja“ ekipa DŠR Čižići.
I turnir je krenuo očekivano po sistemu „svatko sa svakim“, uz vremensko ograničenje od 30 minuta po utakmici, u prva dva kola u domaćem derbiju stariji Čižićari pobijedili su ekipu iz Krasa i svoje juniore, Kumpanija je pobijedila Rasopasno i Kras II, a onda je krenulo s iznenađenjima...
Mlada ekipa DŠR Čižići u trećem kolu pobjeđuje Rasopasnu 18:12, u četvrtom kolu pada Kumpanija rezultatom 9:6, a u petom kolu mladi u posljednjem bacanju trijumfiraju protiv Krasa II rezultatom 11:10 i time senzacionalno osvajaju prvo mjesto u svom debitantskom službenom nastupu u seniorskoj konkurenciji. Ekipu sačinjavaju Ivan Pole, Ivan Sršić, Ivan Škrabonja, David Pole, Mario Braut i Luka Pandurić.
O kakvoj se koncentraciji talenta tu radi svjedoči i rezultat glasovanja svih kapitena ekipa sudionica turnira prema kojem je proglašen najbolji igrač turnira Ivan Sršić (2005.), a u najbolju četvorku pored njega izabrani Ivan Pole i Ivan Škrabonja (2003.) svi iz ekipe DŠR Čižići, te Nikola Grdinić iz Kumpanije Gabonjin.
Spomenimo na koncu da je drugo mjesto na turniru osvojila ekipa Kumpanije Gabonjin, a treće domaća ekipa BK Čižići.
Svi učesnici okrijepili su se tradicionalno maneštrom na jogu i kasnije ručkom u „Maloj steni“, a ugodno druženje završeno je pozdravom „vidimo se i dogodine na jubilarnom 15. čižićarskom turniru“. Organizatori jedino nisu znali odgovoriti na pitanje hoće li to biti na starom jogu ili na novim jogima u Sportskom centru „Na vrh Dolčić“? Ova čižićarska mladost bez ikakve sumnje i bez ikakvih daljnjih odlaganja zaslužuje obećanu i planiranu izgradnju nove sportske infrastrukture u Čižićima.

 
 
 


 
 
 
 
Web kamere Općine Dobrinj
Live pogled na Dobrinj, Šilo i Klimno
 
 
Povijest
Saznajte više o povijesti naše općine
Gospodarstvo
Gospodarstvo na području Općine Dobrinj
Turizam
Glavna turistička odredišta
Naselja u Općini
Informacije o naseljima
Škola i vrtić
Nova škola u Dobrinju i vrtić u Polju
Udruge
O udrugama iz Dobrinjštine
Manifestacije
Crkvena slavlja, pučke i ribarske fešte
Istaknute ličnosti
Ivan Crnčić, Josip Pepi Uravić...
Muzeji
Sakralna i etnografska muzejska zbirka
Video
Video klipovi Dobrinja, Šila i uvale Soline
Foto galerija
Fotografije, wallpaperi, screensaveri...
 
 
 
Bookmark and Share
 
         
         
KONTAKTI
 
 
OPĆI PODACI O OPĆINI
   

Općina Dobrinj
Dobrinj 103, 51514 Dobrinj

e-mail: opcina-dobrinj@ri.t-com.hr
tel.: +385 051/848-344;848-307
fax.: +385 051/848-141
web: www.opcina-dobrinj.hr, www.dobrinj.hr

 
 
Katastarska površina: 55,05 km2
Broj stalnih stanovnika: 2.023
Broj kućanstava: 891

Stambene jedinice: 4.422
Stanovi za stalno stanovanje: 1564
Naselja: Općinu Dobrinj čine 20 naselja

 
 
TD Komun d.o.o.
www.komun.hr
 
TZO Dobrinj
www.tzo-dobrinj.hr