Općina Dobrinj, otok Krk, Hrvatska
 

Odzvonilo divljim vezovima u Šilu, Čižićima i Solinama

 
Vezani sadržaj
 
 
 
Odzvonilo divljim vezovima u Šilu, Čižićima i Solinama

 
DOBRINJ – Odlukom novog Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Krk ( ŽLU ), pojedine sjednice ovog tijela sukcesivno se održavaju u svim jedinicama lokalne samouprave pa je tako, nakon Omišlja, posljednja sjednica održana u Općini Dobrinj. Na dnevnom redu našla se i problematika legalizacije luka otvorenih za javni promet u Šilu, Čižićima i Solinama, te je zaključeno kako će se, nakon odluke resornog ministarstva, najvjerojatnije do kraja ove godine iste staviti pod ingerenciju krčke Lučke uprave. Sjednici je prisustvovao i dobrinjski načelnik Neven Komadina koji je istaknuo kako je u interesu O pćine da koncesiju za upravljanje spomenutim lukama dobije općinsko komunalno društvo Komun te kako treba poraditi na uvođenju reda za vezove koje nelegalno koriste i neki strani državljani. S njim se složio i direktor Komuna Mladen Radoslović, dodajući kako pojedinačna praksa nelegalnog iznajmljivanja vezova predstavlja svojevrsni »vrući krumpir« pa su nazočni zaključili kako treba razmisliti o nadopuni pravilnika Županijske lučke uprave Krk i mogućnosti eventualnog uklanjanja nelegalno vezanih plovila.

Na sjednici je dogovorena i izrada projekta za sanaciju rivice Portić u Šilu, a prati se i stanje školjere na šilarskom lukobranu te će se eventualno obaviti radovi na njenoj sanaciji. Radi povećanja broja prijeko potrebnih vezova, razmatra se i mogućnost izgradnje fiksne pasarele na stupovima, a od pontonskih vezova odustalo se zbog jakih vjetrova koji znaju puhati u šilarskoj luci. Također je, između ostalog, rečeno da će se u Šilu i Klimnu nastojati pojačati kontrola i uvesti jedinstvena naplata za izletničke brodove koji ljeti u tamošnjim lukama gotovo svakodnevno pristaju.

Produbljenje luke u Klimnu 2011.

Iako se o produbljenju dna u luci Klimno govori već nekoliko godina, čini se da bi taj projekt konačno mogao biti realiziran do kraja iduće godine. Nikola Mendrila, čelnik Upravnog vijeća ŽLU Krk, kaže kako će se radovi na produbljenju financirati u jednakim iznosima sredstvima Županije, Lučke uprave i Općine Dobrinj, a već je izrađen i dio potrebne dokumentacije.Članak je preuzet sa web stranica Novog lista (www.novilist.hr)
Objavljeno: 17. listopada 2010.
 
 
 
 
Web kamere Općine Dobrinj
Live pogled na Dobrinj, Šilo i Klimno
 
 
Povijest
Saznajte više o povijesti naše općine
Gospodarstvo
Gospodarstvo na području Općine Dobrinj
Turizam
Glavna turistička odredišta
Naselja u Općini
Informacije o naseljima
Škola i vrtić
Nova škola u Dobrinju i vrtić u Polju
Udruge
O udrugama iz Dobrinjštine
Manifestacije
Crkvena slavlja, pučke i ribarske fešte
Istaknute ličnosti
Ivan Crnčić, Josip Pepi Uravić...
Muzeji
Sakralna i etnografska muzejska zbirka
Video
Video klipovi Dobrinja, Šila i uvale Soline
Foto galerija
Fotografije, wallpaperi, screensaveri...
 
 
 
Bookmark and Share
 
         
         
KONTAKTI
 
 
OPĆI PODACI O OPĆINI
   

Općina Dobrinj
Dobrinj 103, 51514 Dobrinj

e-mail: opcina-dobrinj@ri.t-com.hr
tel.: +385 051/848-344;848-307
fax.: +385 051/848-141
web: www.opcina-dobrinj.hr, www.dobrinj.hr

 
 
Katastarska površina: 55,05 km2
Broj stalnih stanovnika: 2.023
Broj kućanstava: 891

Stambene jedinice: 4.422
Stanovi za stalno stanovanje: 1564
Naselja: Općinu Dobrinj čine 20 naselja

 
 
TD Komun d.o.o.
www.komun.hr
 
TZO Dobrinj
www.tzo-dobrinj.hr