Općina Dobrinj, otok Krk, Hrvatska
 

Zelena čistka

 
Vezani sadržaj
 
 
 
U sklopu globalnog pokreta Let's do it! World cleanup 2012. u Hrvatskoj se provodi kampanja Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš, koja će 21. travnja 2012. godine,  rezultirati akcijom čišćenja divljih odlagališta.

Općina Dobrinj se također aktivno uključila u ovaj projekt s akcijama čišćenja koje će se odvijati na dvije lokacije i to: na lokaciji u blizini naselja Čižići, lokalitet poznatom pod nazivom „Štirnica“, cca 700-800 m zračne udaljenosti od kapelice Sv.Antona, divlji deponij koji danas skriva ostatke odbačenog građevinskog materijala, kanti, kabela i dr. Nositelj akcije čišćenja je „Društva za športsku rekreaciju Čižići“, a predviđa se da će u akciji sudjelovati 15-ak članova. Druga lokacija na kojoj će se odvijati akcija čišćenja je „stari seoski put Sv. Ivan – Dobrinj“. U ovoj akciji će sudjelovati članovi „Udruge veterana Domovinskog rata otok Krk, Podružnica Dobrinj“, sa svojih otprilike 25 članova.           

 

Kampanja se provodi pod pokroviteljstvom predsjednika Josipovića, a uz podršku Ministarstva zaštite okoliša i prirode i povjererenika EU za okoliš. U Hrvatskoj akciju koordinira Udruga Žmergo iz Opatije.
Cilj kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada. Čist okoliš je pravo i obveza svih nas. Uključimo li se u kampanju za čist okoliš omogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. Slijedom navedenog, pozivamo Vas da se aktivno uključite u kampanju Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš te postanete sudionik globalnog pokreta Let's do it! World cleanup 2012. tako što će te se pridružiti članovima „Društva za športsku rekreaciju Čižići“ čišćenjem lokaliteta „Štirnica“ ili članovima „Udruge veterana Domovinskog rata otok Krk, Podružnica Dobrinj“ u čišćenju „puta Sv. Ivan - Dobrinj“. Članovi „Društva za športsku rekreaciju Čižići“ će se okupiti u subotu, 21. travnja 2012. godine, u 10,00 sati kod kapelice Sv. Antona od kuda će krenuti do odlagališta, a  članovi „Udruge veterana Domovinskog rata otok Krk, Podružnica Dobrinj“ će se okupiti u 8,00 sati u Dobrinju (ispred ambulate).

 

 

.........................................
Jedinstveni upravni odjel Općine Dobrinj
.........................................
Objavljeno: 16. travnja 2012.

 
 
 
 
Web kamere Općine Dobrinj
Live pogled na Dobrinj, Šilo i Klimno
 
 
Povijest
Saznajte više o povijesti naše općine
Gospodarstvo
Gospodarstvo na području Općine Dobrinj
Turizam
Glavna turistička odredišta
Naselja u Općini
Informacije o naseljima
Škola i vrtić
Nova škola u Dobrinju i vrtić u Polju
Udruge
O udrugama iz Dobrinjštine
Manifestacije
Crkvena slavlja, pučke i ribarske fešte
Istaknute ličnosti
Ivan Crnčić, Josip Pepi Uravić...
Muzeji
Sakralna i etnografska muzejska zbirka
Video
Video klipovi Dobrinja, Šila i uvale Soline
Foto galerija
Fotografije, wallpaperi, screensaveri...
 
 
 
Bookmark and Share
 
         
         
KONTAKTI
 
 
OPĆI PODACI O OPĆINI
   

Općina Dobrinj
Dobrinj 103, 51514 Dobrinj

e-mail: opcina-dobrinj@ri.t-com.hr
tel.: +385 051/848-344;848-307
fax.: +385 051/848-141
web: www.opcina-dobrinj.hr, www.dobrinj.hr

 
 
Katastarska površina: 55,05 km2
Broj stalnih stanovnika: 2.023
Broj kućanstava: 891

Stambene jedinice: 4.422
Stanovi za stalno stanovanje: 1564
Naselja: Općinu Dobrinj čine 20 naselja

 
 
TD Komun d.o.o.
www.komun.hr
 
TZO Dobrinj
www.tzo-dobrinj.hr