Općina Dobrinj, otok Krk, Hrvatska
 

Održan deseti jubilarni turnir u Čižićima

 
Vezani sadržaj
 
 
 

Objavljeno: 25. rujna 2014. / Autor teksta i fotografija: Marino Turčić

U subotu 13. rujna 2014. okupili su se balači iz Krasa, Gabonjina, Rasopasne i Čižića na Desetom međunarodnom turniru u balanju slobodnim stilom “Čižići – ljeto 2014.”
Jubilarno deseto okupljanje obilježilo je nekoliko neuobičajenih okolnosti: prvi se put dogodilo da pozvana ekipa Balinarskog kluba Celeia iz Celja nije došla na turnir zbog neizvjesnosti oko vremenskih prilika i preklapanja termina sa nekim njihovim drugim obvezama, time je turnir izgubio epitet međunarodni.


Nikad se dosad nije dogodilo da se prvi dio turnira odigra u Čižićima, a drugi dio negdje drugdje. Naime, vrijedni organizatori iz Društva za športsku rekreaciju Čižići uspjeli su osposobiti jog u Čižićima bez obzira što je čitavu prethodnu noć kiša uporno rominjala, tokom jutra ukazalo se sunce i ništa nije predskazivalo nadolazeći novi pljusak. Kad tamo, oko podne je pala obilna kiša i potjerala balače na natkriveni jog u Sveti Vid Miholjice. Zahvaljujemo domaćinima u Svetom Vidu na lijepoj gesti i srdačnom gostoprimstvu na njihovom jogu sve do kasnih poslijepodnevnih sati.


Čitavo se društvo zatim vratilo u Čižiće gdje je u konobi “Mala sten” bio organiziran ručak za sve sudionike turnira. Podijeljene su nagrade najboljima: prvo mjesto osvojila je ekipa Krasa u sastavu: Anđelko, Ivić Bevandica, Tonči Brico, Ive i Kruno. Pehar za drugo mjesto primila je prva ekipa Čižića, a treće mjesto izborili su boćari Gabonjina. Rasopašnjarima i drugoj ekipi Čižića želimo više sreće iduće godine. Prema glasovima kapitena svih pet ekipa, proglašena je najbolja četvorka u sastavu Josip Purić Pipe, Ive Justinić, Marino Turčić, i najbolji igrač turnira, Kruno Plišić. Prigoda je iskorištena da se za desetgodišnju sportsku suradnju uruči Boćarskom klubu Kras prigodna plaketa, a ista plaketa će boćarima iz Celja biti dostavljena naknadno. U jutarnjim satima svečano su uručeni pehari u trajno vlasništvo trojici dosadašnjih pobjednika pojedinačnog juniorskog turnira Čižići - 2012. Filipu Rogini, 2013. Emanuelu Jakominiću i 2014. Ivanu Sršiću. Ovaj potonji primio je i veliki prijelazni pehar koji će krasiti njegove vitrine do novog turnira slijedeće godine.

 


 
 
 
 
Web kamere Općine Dobrinj
Live pogled na Dobrinj, Šilo i Klimno
 
 
Povijest
Saznajte više o povijesti naše općine
Gospodarstvo
Gospodarstvo na području Općine Dobrinj
Turizam
Glavna turistička odredišta
Naselja u Općini
Informacije o naseljima
Škola i vrtić
Nova škola u Dobrinju i vrtić u Polju
Udruge
O udrugama iz Dobrinjštine
Manifestacije
Crkvena slavlja, pučke i ribarske fešte
Istaknute ličnosti
Ivan Crnčić, Josip Pepi Uravić...
Muzeji
Sakralna i etnografska muzejska zbirka
Video
Video klipovi Dobrinja, Šila i uvale Soline
Foto galerija
Fotografije, wallpaperi, screensaveri...
 
 
 
Bookmark and Share
 
         
         
KONTAKTI
 
 
OPĆI PODACI O OPĆINI
   

Općina Dobrinj
Dobrinj 103, 51514 Dobrinj

e-mail: opcina-dobrinj@ri.t-com.hr
tel.: +385 051/848-344;848-307
fax.: +385 051/848-141
web: www.opcina-dobrinj.hr, www.dobrinj.hr

 
 
Katastarska površina: 55,05 km2
Broj stalnih stanovnika: 2.023
Broj kućanstava: 891

Stambene jedinice: 4.422
Stanovi za stalno stanovanje: 1564
Naselja: Općinu Dobrinj čine 20 naselja

 
 
TD Komun d.o.o.
www.komun.hr
 
TZO Dobrinj
www.tzo-dobrinj.hr