U Čižićima završen 16. pojedinačni klupski otvoreni turnir u balanju slobodnim stilom - Općina Dobrinj
Disable Preloader

Novosti

Uoči blagdana Velike Gospe velikim finalom završen je tradicionalni, 16. po redu, pojedinačni otvoreni turnir u balanju slobodnim stilom Boćarskog kluba Čižići, a u organizaciji Društva za športsku rekreaciju Čižići. Ove je godine turnir okupio 10 igrača u juniorskoj konkurenciji i 12 igrača u seniorskoj konkurenciji, koji su žestoko odmjeravali svoje snage i prikazali iznimne vještine tijekom proteklih petnaestak dana, a sve je okončano lijepim druženjem uz roštilj i pjesmu.


Pobjednikom juniorskog turnira postao je Mario Braut (rođen 2005.g.), koji je u finalu prezentirao izvrsnu igru i pobijedio drugoplasiranog Gabrijela Mulca (2007.), te drugi put zaredom osvojio naslov pobjednika juniorskog turnira. Pobjedniku je pripao veliki prijelazni pehar, nešto manji pehar u trajno vlasništvo i zlatna medalja, drugoplasiranom srebrna, a brončane medalje svim ostalim učesnicima juniorskog turnira, ujedno i polaznicima završene 8. generacije Škole balanja slobodnim stilom Čižići 2019. Zamjetan je silan napredak u igri kod svih juniora i svi su zaslužili pohvalu za prikazanu igru. Juniori su kao ekipa BK Čižići 2, vođeni svojim trenerom Ivanom Pole, debitirali u 24. Kupu Dobrinjštine u balanju slobodnim stilom i to neočekivano uspješno. Naime, zabilježili su u grupnom dijelu natjecanja neriješen rezultat 2:2 protiv Šila i uzeli jedan bod u porazu 1:3 od lanjskih prvaka, ekipe Sv.Vid Miholjice.


Među seniorima naslov pobjednika, prijelazni pehar i zlatna medalja pripali su i ove godine Marinu Turčiću nakon njegove pobjede nad drugoplasiranim Daliborom Gržetićem u uzbudljivoj finalnoj utakmici pred oko 70-ak navijača. Ovogodišnjom pobjedom Marino Turčić ima dosad ukupno osvojenih 6 zlatnih, 6 srebrnih medalja i dvije pobjede u izbijanju balina.
U borbi za treće mjesto Danijel Variola je pobijedio Ivana Šamanića i na taj način osvojio brončanu medalju.
Tradicionalno se održalo takmičenje u "bližanju u krug" u kojem je ove godine najbolji bio Mladen Zujić, pobjedom u prvoj seriji, jedini sa tri točna bližanja u krug, te takmičenje u "izbijanju balina" koje je osvojio Marko Sršić, pobijedivši u trećoj seriji Mladena Zujića.


 


Marino Turčić 
Natrag
scroll to top