Na području Općine Dobrinj proglašen dan žalosti 30. studeni 2023. godine - Općina Dobrinj
Disable Preloader

Novosti

Općinski načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti 30.11.2023. godine na području općine Dobrinj, povodom smrti Mladena Španjola, dr. med.


Mladen Španjol je rođen 30. rujna 1976. godine u Rijeci, nakon završene OŠ u Dobrinju nastavlja školovanje u Rijeci u Medicinskoj školi, potom upisuje i završava Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci te 2003. godine postaje dr. opće medicine. Povratkom na otok Krk zapošljava se u Zavodu za hitnu medicinu PGŽ, Ispostava Krk, gdje je posljednjih godina obavljao dužnost voditelja.


Pok. Mladen Španjol bio je iznimno društveno aktivan u više područja djelovanja.  Bio je vijećnik Općinskog vijeća Općine Dobrinj od u više mandata i potpredsjednik Općinskog vijeća. Obnašao je dužnost predsjednika Mjesnog odbora Dobinj u više mandata. Bio je i dugogodišnji predsjednik Lovne jedinice „Fazan“ Dobrinj i član izvršnog odbora i sadašnji zamjenik predsjednika Lovačkog društva „Orebica“ Krk. Također, bio je i višegodišnji službeni liječnik Nogometnog kluba Krk.


Mladena Španjola kroz cijeli njegov život krasila je dobrota, plemenitost, humanost i spremnost za pomoći svakome u potrebi.


Bio je veliki zaljubljenik u Dobrinj i cijelu Dobrinjštinu. Kao veliki ljubitelj prirode živio je s njom svakodnevno te je bio iznimno vrijedan poljoprivrednik, lovac i ljubitelj životinja. 


Skroman, samozatajan bio je omiljen i cijenjen među ljudima našega kraja, a i šire.  


Njegov nažalost prekratki život ostaje svima nama trajna nit vodilja kako se voli i živi za svoj zavičaj.


U ime žitelja općine Dobrinj izražavam duboku zahvalnost poštovanom dr. Mladenu Španjolu.


Neven Komadina, općinski načelnik Općine Dobrinj
Natrag
scroll to top