Dovršena obnova i opremanje sportskog igrališta u Šilu - Općina Dobrinj
Disable Preloader

Novosti

Koristeći raspoložive potpore Ministarstva turizma i sporta, završeno je vrijedno ulaganje u sportsku infrastrukturu naselja Šilo. Naime, nakon višetjednih radova dovršeni su zahvati na obnovi i opremanju sportskog centra najvećeg naselja na području Općine Dobrinj te ujedno najposjećenijega turističkog središta ovog dijela otoka Krka.


Na lani raspisani natječaj spomenutog ministarstva, Općina Dobrinj prijavila je projekt uređenja postojećeg malonogometnog igrališta u Šilu i to na način da se planom predvidjelo prekrivanje postojećeg asfaltnog partera sportskim terenima prikladnijom gumiranom podlogom. Također, cilj projekta bio je da se u sklopu istog ulaganja zamijeni sva ondje postojeća, a već pomalo islužena sportska oprema novom, kao i da se zamijeni već oštećena zaštitna žičana ograda.


Nakon višetjednih radova obnova je ovih dana završena pa se tako novouređeni tereni mogu početi koristiti za igru malog nogometa, rukometa, ali i košarke, te za sve ostale oblike rekreacije. “Osvježeno” igralište sad krase i novi golovi kao i koševi pa se sportaši i rekreativci ondje mogu zabavljati, natjecati i provoditi svoje slobodno vrijeme.


Cjelokupni je projekt stajao nešto više od 96,5 tisuća eura od čega je Ministarstvo turizma i sporta,  temeljem provedenog natječaja i projekta koji je na njemu prihvaćen, Općini dodijelilo bespovratnu potporu u vrijednosti od 64.657,60 eura. Ostatak potrebnih sredstava iz svog je proračuna osigurala Općina Dobrinj.


Vrijednost ovog projekta za sve stanovnike Općine Dobrinj je nemjerljiva jer će novouređeni sportski centar biti okupljalište mladih sportaša i rekreativaca, a ne treba zaboraviti niti značaj tog kompleksa u smislu obogaćenja turističke ponude.


 
Natrag
scroll to top